Sarua jeung perkembangan»Bank dunya ngira-ngira yén dina mangsa nu pamungkas dua abad, unggal taun sababaraha katresna tiwas alatan gender maranéhanana. Nu extent tina kekerasan ngalawan awewe foetuses jeung babies nembongkeun kumaha euy dibaca nu prasangka ngalawan awewe, jeung naha awewe ngan bisa dibayangkeun, lamun India mana dina jeung parobahan. Dina minggu datang baris aya loba diskusi antara India paling jalu politikus dina topik Kaamanan. Tapi boro saha bakal nanya naha hiji nagara geus aman, lamun satengah tina anak warga hirup di ngaronjatna sieun, teu alatan hiji anceman ku teroris atawa prajurit musuh, tapi ku masarakat nu maranéhanana lahir. India sigana poho nu kasalametan urang oge kudu di antarana kaamanan pikeun persén tina populasi bikang. India kudu urgently alamat ancaman pikeun populasi ieu grup, mimitian ti diskriminasi ka kekerasan. Suplemén ka rai: luhur-disebutkeun jumlah sabenerna nujul kana hirup-lahir katresna. Tapi kekerasan gender bikang di India dimimitian komo saméméh lahir. Asalna, ieu dianggap yen hiji Juta selektif aborted foetuses per taun. Tapi prenatal téknologi terus kamajuan, jeung state of seni alat ultrasonic nu jadi leuwih nyebar di India. Anyar ngira-ngira indit ti — Juta selektif abortions of fetuses bikang per taun. Di nagara mana nu mortality orok jeung barudak ieu sacara éksklusif biologis dikawasa, tilem kurang dina katresna ti budak. Tapi nu katilu survey Nasional kaséhatan kulawarga (NFHS) ngungkabkeun yén, Pos neonatal laju mortality pikeun India katresna, dibandingkeun jeung budak. Dina kelompok umur hiji nepi ka opat taun, laju mortality anak pikeun katresna leuwih luhur ti keur budak, di mana anjeun dina. Laporan Bank dunya diperkirakeun yén India leungit sorangan dina séjén gadis. Ieu Inohong nu hiji aib pikeun Indian masarakat. Ieu sistematis massacres ngan bisa lumangsung alatan masarakat nu narima eta jeung robah warna ka warna pamarentah hiji ceuli pireu jeung buta. §§ ka India code pidana maksa hukuman pikeun ngahaja Ngabalukarkeun kaluron, Injuring barudak unborn, nyegah kalahiran anak atawa Ngabalukarkeun maot sanggeus lahir, kitu ogé pikeun Exposing anak dina taun. Naon anu anjeun mikir, sabaraha kriminal prosecutions kudu boga dina sababaraha taun ka tukang, dina dasar hukum ieu.

Tingkat kekerasan ngalawan gadis salaku fétus jeung orok nembongkeun kumaha jero di India ka bias ngalawan awewe anu diuk, jeung naha awewe ngan pastikeun, lamun India salaku hiji Bangsa anu atra jeung parobahan. Ieu geus teu geus dipigawé, sanajan sensus némbongkeun yén proporsi bikang taun heubeul ieu turun saprak kamari sensus dina Sarikat. Jutaan katresna, kahirupan, nu leuwih kirang kaparaban jeung nyakola ti baraya maranéhanana. Amérika Bangsa urang human Development report diitung nu Indian barudak kakurangan ti kurang gizi (dina ngabandingkeun, di Cina). Katilu survey, Nasional kaséhatan kulawarga ngungkabkeun yén lamun ibu ibu anu malnourished, barudak maranéhanana nu stunted jeung ditelasan. Leuwih nyakola ibu ibu anu, nu leuwih handap kamungkinan yén barudak maranéhanana bakal runtah jauh atawa binasa. Ku jalan kitu, kumaha Indian masarakat ngaruwat katresna saeutik, internalize maranéhanana dulur-dulur, nu kaperluan maranéhanana — saperti lalaki — boga leuwih sering dipake tinimbang maranéhanana tina sadulur maranéhanana. Naon asalna kaluar ti ieu socialisation kekerasan ngalawan awewe. Aya no ngira-ngira extent kekerasan fisik ngalawan katresna di budak leutik, tapi geus aman ka nganggap yén éta téh considerable. Kamentrian Indian awewe jeung tumuwuhna anak medalkeun ulikan Nasional dina nyiksa anak, nunjukeun yen barudak surveyed ngalaman hiji atawa leuwih wangun nyiksa seksual. Eta bakal bahaya, ieu diwatesan ulikan nunjukkeun yén leuwih ti satengah Indian barudak kakurangan ti nyiksa seksual, tapi jelas leuwih nyebar ti nu dipiharep. Ieu téh patalina jeung masalah nu paling kapangaruhan barudak ngalaporkeun yén Panarajangan éta ku batur maranéhanana terang, mindeng relatif deukeut. Data ti National Kajahatan Catetan Bureau (NCRB) mastikeun yén pola ieu terus, lamun gadis nu hiji awewe. Di tukang, aya anu kadaptar kasus Perkosaan. Dina kasus korban terang palaku — konsekuensi logis nyaeta budak tumuwuh nepi Percanten yen awewe ngan aya pikeun nyugemakeun kaperluan lalaki. Saprak NCRB ngan bisa ngadaptar ngalaporkeun kasus, nu dibikeun data téh ngan tip tina gunung es ieu kajahatan. Indian masarakat tahan pikeun ngaganti. Nu NFHS kapanggih yén rata-rata kawinan umur masih ngan kira-kira taun, jeung nilik ieu salaku indikator tina status low awewe. Saterusna, kanyataan ieu jadi marga pikeun hiji weakening of wanoja jeung ningkatkeun résiko ngarugikeun Balukar dina baranahan jeung kaséhatan. Aya data cukup, pikeun ngabuktikeun kumaha detrimental ieu. Awewe, utamana awewe miskin di India aya di risiko pikeun méré lahir pisan. Luyu jeung nangtukeun Tujuan Millenium Development (gol tumuwuhna) ieu kalahiran, laju mortality maternal pikeun hirup. Ieu kudu diréduksi.

Ieu moal lumangsung

Jadi jauh, India geus ngurangan mortality maternal laju kalahiran hirup. Dina juta kalahiran hirup di India per taun, awewe maot sahenteuna salila lahir. Indian masarakat mindeng dipaliré ogé sambungan jeung masalah sejenna. Sanajan dina Indira Awad sacara Bojana, hiji order ieu dikaluarkeun yén sadaya karek diwangun imah kudu boga toilet, dina kanyataanana, saeutik pisan boga imah toilet a. Kudu ngalakukeun kaperluan-na Ker, jigana jadi hartina hiji uleman ka perkosa. Aduan ka Nasional Komisi dina hak asasi manusa pikeun mintonkeun kumaha loba awewe diculik atawa diperkosa, lamun indit peuting di huma. Di loba nagara, katresna nu nolak di Teens maranéhanana, pikeun nganjang ka sakola atawa dicokot ku kolotna ti sakola, alatan wangunan sakola geus aya jamban. Jadi ogé nya katuhu pikeun atikan miboga. Ieu téh hanjelu, tapi ieu diperkirakeun yén awewe India, Kapercayaan ieu instilled nu kasalametan gumantung dina lalaki ngarahkeunnana ka eta salaku tata Krama alus. Nu NFHS némbongkeun yén sadaya awewe nikah anu kakeunaan ka kekerasan di nikah. Eta nembongkeun oge, yen awewe patali manggihan eta ditarima yén salaki ketukan pamajikanana lamun manéhna mana kaluar tanpa manéhna nyaho, jeung manéhna arguing yén sapatemon nolak, barudak neglected, teu alesan asak, henteu satia disangka atawa kulawarga salakina ieu cucungah. Quote from laporan ieu nyebutkeun:»ieu téh kabéh leuwih leuwih gampang yén kekerasan dianggap diyakinkeun lamun digambarkeun kalakuan ngalanggar naon anu katarima salaku laku ditarima pikeun wanoja di nya gender peran salaku pamajikan, indung, jeung putri-di-hukum.»Terus atra aya deui tindakan kriminal kekerasan ngalawan awewe. Di India, aya nu badag masalah jeung trafficking manusa jeung husus kerentanan awewe dina konflik zona. Avivas jeung-awewe salaku tukang sihir, branded. Salaku saméméh, aya tragedies saperti pertikahan kapaksa, katresna nu ditelasan ku sabab nikah boy pilihan maranéhanana, atawa teu cukup mawa mas kawin, atawa perlu hysterectomies (bedah ngaleupaskeun rahim) dina sistem asuransi kasehatan. Di masarakat, kitu ogé antara Sarikat, dumasar kaamanan. Paling Rentan nu maranéhanana anu saeutikna aman. Awewe di India nu teu aya dina bahaya aman, sabab anjeun dina ieu Masarakat Patriarchal Allah poho barudak. Ku kituna, India awewe anu aman, anjeun kudu ngarobah nagara — aya deui awewe kudu diuk di Parlemen jeung dina posisi pulitik jeung Eksekutif pentingna. Unggal pilihan brings jeung éta harepan pikeun hiji awal anyar. Tapi India teu bakal transformasi. Eta bisa jadi teu aman, teu jeung moal hormat dimekarkeun, salami démokrasi dina nu geus jadi reueus jadi ngarah nu urgently diperlukeun parobahan fundamental dina kahirupan anak awewe. Satyagraha Pal, ngarang di dieu kalawan bébas ditarjamahkeun artikel asli nyaéta urut anggota Nasional hak asasi manusa Komisi. Hal ieu disebutkeun sakeudeung ka nu Umum pamahaman nu sanggeus bubuka nu anyar asuransi skéma pikeun kulawarga di handap garis kamiskinan, jumlah dipigawé hysterectomies nambahan drastis. Sugan sababaraha awewe anu bisa mampuh jeung hade diagnosis, nu bedah, sakabéh ngadadak. Kanaékan tapi, ieu jadi drastis yén ieu dianggap, bakal gering dipigawé, imah dina RSBY maximum quenched jeung tempered prosedur unnecessarily. Pikeun basa ieu, anu loba kapangaruhan awewe dina taun heubeul.

inquiries anu ngagagas

Eta bakal meureun kungsi jadi cukup diberesihan nepi, nu operasi anu diperlukeun. Tapi kasus geus uncovered nu campur»geus ngan nyokot tempat dina kertas». Laporan anyar ngeunaan perlu operasional hysterectomies. Naha Indian woman, Rita Banerjee, pangadeg»hiji Juta kasalahan»kampanye, nu murders massa India awewe jeung katresna jadi disebut genocide, jeung dunya gelut pikeun, nu ieu ogé diakuan salaku saperti jeung dihukum, manéhna ngécéskeun dina artikel nya»Naha karuksakan awewe India kudu ditempo salaku genocide (genocide).»Anjeun bisa ngarojong fight ngalawan genocide di India, ku, upamana, nu petisi kampanye asup jeung Facebook kaca kampanye kawas

About