Naon dimimitian off salaku gede asih dina dongeng tungtung, hanjakalna, ngan teuing mindeng di hiji film horor. Nu kukupu ngapung ku, a man jeung Awewe hirup eta, geus kurang Sex jeung nyekel, ujug-ujug imagining naon eta bakal kawas jadi jeung batur nu sejenna. Tapi naha aya kitu loba hubungan dina separation. Jeung naha urang nyaho jadi sababaraha pasangan anu nyieun eta, hayang sababaraha taun ngan pikeun silih. Generasi hubungan, urang bener teu bisa. Urang hayang nyaho, sarta geus diucapkeun jeung bagja laki rabi. Jeung hal ieu ngahalangan kumaha mindeng maranéhanana terus-terusan hal ieu, maranéhanana control lolobana wanoja sacara hanjelu, anjeun kudu jadi pohara dicinta. ‘Kuring hayang anjeun bakal nempo kuring unggal poé, hiji hal asih lamun kuring meunang imah ti karya. Gantina, manéhna assails atuh hartina jeung hal I kudu ngalakukeun, jeung daptar naon kuring geus poho. Kuring nangtung aya kawas hiji jelema bodo, sarta heran, naha kuring di dieu jadi awal, nu datang ka imah, kuring nyaho daily Teater. Kuring nyaho anjeun geus barudak poé riweuh. Tapi eta bakal nice lamun anjeun bakal tetep dina pikiran yen kuring geus geus gawe sadaya poé. (Daniel, pikeun taun nikah). ‘Lamun anjeun geus papanggih jeung saling ngalir kaluar, nyaéta jadi loba fun. Hanjakalna, ieu greatly ngurangan, lamun hiji nikah. Nu tanggung jawab kahirupan sapopoe gulung Elan bit a datar, jeung nu dipaké pikeun silih. Gantina bade kaluar, linggih dina Dipan jeung ningali TV. Nu teu kumaha I dibayangkeun Sesa hirup kuring. (Jan, pikeun taun, nikah). ‘Naha manéhna teu jeung kuring leuwih romantis. Anjeun teu hayang noél kuring jeung saré ngan kedul jeung kuring (lalaki teu aya bewara lamun pamajikan maranéhanana nyaéta katuhu jeung hal, jeung Sex ngan gancang hayang mawa). Kuring boga rarasaan yén éta téh henteu deui jadi ka kuring, salaku saméméh’. (David, pikeun taun nikah). ‘Lamun mah pamajikan jeung kuring papanggih, manéhna gede di bed, ngajak kuring ku reuwas terus diropéa jeung anyar seksi hal, jeung ieu pohara getol ékspérimén. Ieu mah gila ngeunaan eta. Tapi pas urang anu nikah, geus turun niatna, lamun anjeun hayang narik kuring jeung sakabeh gerakan, jeung pas sagalana ieu motong jeung garing, eta geus ceased ka narékahan’. (Leon, pikeun taun nikah). ‘Teu sangka ieu ngalakonan nya Ni’ mat ku letting anjeun nyokot jeung milih naon we dahar jeung kumaha imah urang téh dihias. Tapi manéhna ieu pisan frustasi, sabab manéhna mikir, kaula sadaya for eta. Tinimbang ngobrol jeung kuring, manéhna bakal dahar nanaon ngan ka dirina jeung snaps dina interval nu lengkep’. (Jonas, pikeun taun nikah). ‘Complains manéhna terus. Terus. Perkara naon atuh, manéhna complains di unggal hal saeutik. Kuring melu Laundry jalan salah jeung motong bawang kawas hiji jelema bodo. Pan uing, lamun kuring nyieun endog digoréng, jeung. Hayu atuh, mangga, sahenteuna, sajaba anjeun aya di luhur damai. (Arne, pikeun taun nikah). ‘Geus saprak kalahiran putri urang lengkep. Abdi bogoh pamajikan mah jeung bener teu hayang ka sora nu ampir sarua, tapi ieu bener lungkawing Huntu, sarta geus robah, hanjakalna, kana batur, nu lalaki ngahurungkeun kira-kira.

‘Anjeun teu terus complains nu kuring teu ngarti anjeun, jeung kali sapoé dina kulit anjeun kudu méakkeun. Tapi maranéhanana ogé teu bener teuas pikeun ngarti kuring jeung masalah mah. Éta ngan hiji perkara anu katuhu.

Jeung nu sedih

(Philipp, pikeun taun nikah). ‘Anjeun omongan non-eureun ngeunaan barudak. Kinerja sakola of John, atawa batuk of Marie anu dipikaresep ku kuring oge, teu hiji patarosan, tapi kuring hayang pikeun leuwih normal paguneman ngeunaan kahirupan, teu ngan barudak. Ogé lamun barudak nyieun nepi nu gede bagian tina kahirupan sapopoé anjeun. (Florian, pikeun taun nikah). ‘Mah pamajikan téh bener nikah ka karya maranéhanana. Kami bagja pikeun anjeun, yén manéhna mikanyaah Job nya jadi loba, tapi manéhna brings jadi loba karya imah yen kuring boga rarasaan yen anjeun geus kungsi bener keur kuring. Upami anjeun keur sok ngadengekeun kuring, kuring ngarasa yén lampu nu dina tapi taya sahijieun nyaéta imah. Manéhna kungsi pinuh aya keur kuring, tapi sok tempat sejenna jeung pikiran anjeun.

Nu frustasi kuring

(Stefan, pikeun ampir sataun kawin)

About